Kavurma Makarna


Makarna, suyunu çektirerek pişirilince çok güzel kokuyor, sos ilavesi olmadan bile. Ölçüsünü bilmiyordum; onu da meslektaşım Müjgan'dan öğrendim. Büroda da tarif denenebiliyor :)


Malzemeler

500 gr makarna
1 lt. kaynamış su
Yağ, tuz

Yapılışı

Yağda makarna sürekli karıştırılarak kavrulur. Rengi sararınca kaynamış su eklenir. Üstü kapatılıp altı kısılır, suyunu çekene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. AYYY BU ÇOK GUZEL OLUYOR .... YEMEKLERİN EN BASİTİ DİYE BİLİNİYOR AMA.. MAKARNA PİŞİRME SURECİNDEKİ YOK SÜZGEC, YOK SOS TAVASI BENİ SİNİR EDİYOR. BU YÖNTEMLE PİŞİRİLDİĞİNDE ANLAMINA UYGUN TAM BİR BASİT YEMEK OLUYOR. SALÇA İLE KAVRULUP SONRA SUYU KONULUNCA GÜZEL OLUYOR. TECRÜBE İLE SABİTTİR.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder