Vişneli Limonlu Topkek


Çoğunlukla sıvı yağla yaptığım tarifi tereyağlı denedim, tereyağın hoş bir katkısı oluyor kokusuna, tadına.


Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sulu yoğurt
125 gr. erimiş tereyağ
1 limon suyu
2,5 su bardağı un
0.5 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilyalı şeker
vişne, böğürtlen

Fırın ayarları: 175 derece, 3. Seviye alt-üst ayarı, 33 dakika. 14-16 adet civarı.

Yorumlar

  1. Kahvenin yanina nefis olur, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. Yemeye doyum olmaz efem :) çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder