Orman Kebabı


Çok lezzetli bir yemek, tadı garanti.


Malzemeler

1 kg. kuzu eti
3-4 patates
4 havuç
1/2 kavanoz bezelye konservesi
1 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
salça
su
zeytinyağı, tereyağ
tuz, istenen baharatlar

Yapılışı

Soğan yağda kavrulur, sararmadan et eklenir, biraz su ilavesiyle düdüklüde pişmeye bırakılır. Fissler'de 6 dakika 2. kademede pişirilir.

Ayrı bir tencerede önce havuçlar, ardından patatesler son olarak da bezelyeler ilave edilmek üzere sebzeler de biraz pişirilir. Çok az su eklemek de gerekiyor. Veya ayrı tencere yerine etin kapağını açınca oraya da koyup pişirilebilir ama o zaman eti daha az pişirmek gerekiyor.

Göveçte hepsi biraraya getirilir, salçalı su -ve düdüklüdeki etsuyu- eklenir. Üstüne tereyağ parçaları koyulup fırına verilir. 200 dereceli fırında 2. seviyede alt-üst ayarda 25-30 dakika pişirilir (kontrol edilir). Bu ölçü 8-10 kişiye yeter.

Not: İlk yaptığımda patatesler ve et, fırına girmeden önce tam olarak pişmişti, o zaman fırının 4. seviyesine koyup 170 derecede ızgara ayarıyla 15 dakika sadece üstünü kızartmıştım.

Yorumlar

  1. COK SEVERIM ELLERINE SAGLIK CANIM

    YanıtlaSil
  2. Fırında değil de bütün malzemeleri fisslerde birleştirip pişirmeyi denediniz mi? Etli nohut yemeği gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim, fırında pişmenin verdiği kokuyu seviyorum ama güvecin de bir lezzeti var, yine güzel olur bence.

      Sil

Yorum Gönder