Et Sulu Un Çorbası


Çorbada cesurca sarımsak kullandım bu sefer. Güzel oldu.

Malzemeler

2 kuzu incik (küçük)
2 kepçe et suyu
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı krema
bir tutam kekik
1 /2 tatlı kaşığı nane
tuz, karabiber
zeytinyağı, tereyağ

Yapılışı

İncikler düdüklüde haşlanır. 

Yağda küçük doğranmış soğanlar kavrulur. Soğanlar biraz şeffaflaşınca küçük doğranmış sarımsaklar ilave edilir. Sararmalarına müsaade edilmeden içine sıcak su eklenir. Ardından suda ezilmiş un karıştırılarak eklenir ve diğer malzemeler de katılıp bir taşım kaynatılır. Krema da çorbaya karıştırılıp demlenmeye bırakılır.

Yorumlar