Tarif aşağıdakinin 2 katıydı, ama yine tek yumurta vardı. Yumurta ve bir de sirke ve mahlep ekledim. Çok beğendik.
Malzemeler
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un (çoğu tam buğday)
1 paket kabartma tozu
250-300 gr. peynir
maydanoz
1/2 kase galeta unu
Yapılışı
Hamur malzemeleri yoğrulup kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Tarifinde yoktu ama ben dinlendirdim; o an pişirmeye vaktim kalmamıştı çünkü. Sonra bezelere bölünüp küre şeklinde kapatılır, galeta ununa bulanıp birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 200 dereceli fırında 3. seviyede 3D'de 25-26 dakika pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 24 adet poğaça çıktı.
İlk gördüğümde "kızarmış dondurma" sandığım bu muhteşem poğaçanın baş rol oyuncusu olan "galeta unu"na 10 üstünden 10 puan veriyorum.
YanıtlaSilEline sağlık :-)
Afiyet olsun :)
Sil