1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bademli Un Kurabiyesi


Buzlubademden 3. bademli kurabiye tarifi.


Malzemeler

250 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı nişasta
2 kahve fincan pudra şekeri
aldığı kadar un (en az 4 su bardağı)
1 su bardağı tuzsuz badem (bıçakla 3'e bölünüp kavrulmuş)

Yapılışı

Önce yağlar, şeker ve nişasta karıştırılır, ardından diğerleri eklenir. Kıvamını herkes kendi yaptığı un kurabiyesine göre ayarlayabilir, ben 4 bardak un kullandım; çok sert hamuru bezelemekte zorlanıyorum (yumurta da olmadığı için). O yüzden benim yaptıklarımın pişmiş hali biraz ağızda dağılıyor, pastanedekilerden daha yumuşak oluyor. 

170 dereceli fırında fazla pembeleşmeyecek şekilde pişirilir. Yukarıdaki ölçüyle 33 adet çıktı. (3. seviyede, 3D ısıtma, 20 dakika civarı).

2 yorum:

  1. Ohhhhh, bademli, tadından yenmez bu.
    Eline sağlık.

    Bitmiş anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmiş anne, yanında bir de çay demleyip yeniden başlarsın :)

      Sil