Damla Sakızlı Girit Kurabiyesi


Birkaç yıl önce atv'de Kültür Aşı Programı'nda, Ayvalık'ta bir hanım yapmıştı. Yapılışı çok pratik; yoğurmaya bile gerek yok.

Malzemeler

1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta (1'inin sarısı ayrılır)
4 su bardağı un 
1 silme tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı

Yapılışı

Önce sıvılar ve karbonat çırpma teliyle çırpılır, sonra şeker, un, damla sakızı eklenip telle daha sonra kaşıkla karıştırılır. Cıvık bir hamur oluyor. Kaşıkla parçalar alıp tepsiye koydum (elle koyulursa elleri sürekli yağlamak gerekiyor).

Bezelerin üstüne yumurta sarısı sürülüp 175 derecedeki fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir, yaklaşık 20 dakika. Bu ölçüyle 23 adet çıktı.

Yorumlar

Yorum Gönder