Çörek Otlu Kurabiye


Tarifi hayat mutfakta güzel adlı blogtan aldım, sirke ilavesiyle uyguladım. Güzel bir kurabiye bence, tavsiye edilir. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere kahveli kurabiyeyle birlikte pişirilip ev gezmelerine kuru pasta olarak götürülür :)


Malzemeler

150 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı fındık yağı
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı çörek otu
2/3 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
aldığı kadar un (tam buğday kullandım)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı

Tereyağ, sıvı yağ ve yumurta akı karıştırılır. Diğer malzemeler de un kontrollü eklenerek ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelince küçük ceviz büyüklüğünde bezelenir. 170 derecede 30 dakika pişirilir. Fırınlar farklılık gösterebilir; yumurta sarısı kızarana kadar diyelim.

48 tane oldu ve bir büyük tepsiye sığdı (6x8'lik matris halinde). Tarifin sahibi en az 70 tane elde etmiş, o kadar küçük bezelemeye sabrım yetmedi.



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık canım susam çok faydalı olduğuna göre kurabiye içerisinde tüketmekte ayrı bir keyif olur:) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, ayrıca üstüne serpince dökülebiliyor, bunda kayıp yok :) benden de sevgiler

      Sil
  2. Kurabiye sever ben bunu da sevdim =) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder