Tarif, iş arkadaşım Nurhan Hanım'a ait. Hem pratik hem lezzetli :) Kendisine tekrar teşekkür ederim.
Malzemeler
125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı nişasta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
1 su bardağı vişne
pudra şekeri
Yapılışı
Tereyağ, şeker ve yumurta mikser ile çırpılır. Diğerleri de ilave edilip çırpılır (veya karıştırılır) ve yağlanmış mini fırın tepsisine kaşıkla yayılır. Cıvık bir hamur oluyor, kek hamuruyla kurabiye hamuru arası. Üstüne vişne taneleri dizilip 170 dereceli önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır.
a, az önce Mine'nin blogunda da gördüm çok benzer birşey, ne güzel, dilek tutayım bari:)
YanıtlaSilsevgiler arkadaşım ve de:)
ben de bakıyım hemen Mine'nin bloguna :) benden de sevgiler :)
YanıtlaSilTepsinizin boyutlarını öğrenebilir miyim? Hazır mevsimiyken vişneli bu tarif iyi gidecek. Denemeliyim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTepsi 26x27 cm. Tarifi veren arkadaş bu ölçünün iki katıyla çalışıp büyük fırın tepsisini kullanıyormuş.
Sildenenecekler listesine aldım
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
ellerine sağlık
Teşekkür ederim, şimdiden kolay gelsin :) Hattâ kolay geleceğine eminim :)
SilHemen gidilip mutfağa yapılır.Vişneli her şeye varm...
YanıtlaSilBen de varım, afiyet olsun :)
Silçok güzel hemde vişneli ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil