Ispanaklı Krep




Mutfakta özgüveni olmayan herkes krep yapıp kendine güvenmeye başlayabilir, bu kadar kolay ve de eğlenceli ayrıca.



Tarif yeşilkivi'ye ait. Onun 6 krepi olmuş, benim 4 oldu aynı ölçüyle. Ya kepçe boyu farklıydı ya da bardak ve yumurta, neyse...


Ispanaklı Harç Malzemeleri


400 gr. ıspanak (küçük bir demet)
1 soğan
zeytinyağı
tuz, karabiber


Krep Malzemeleri


1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta (küçük)
biraz tuz


Domates Sosu Malzemeleri


1 küçük soğan
1 diş sarımsak
2 domates (buzluktan püre halinde kullandım)
1 çay kaşığı şeker
zeytinyağı
tuz, karabiber, nane, kekik


ve kaşar


Yapılışı


Önce ıspanaklar yıkanıp, doğranır. Zeytinyağında soğan çok az pembeleşince ıspanaklar eklenip suyu çektirilir. Tuz, karabiber eklenir.


Başka bir tencerede önce soğan ve sarımsak kavrulup ardından domatesler pişirilir. Baharat ilave edilip o da bekletilir.


Krep için bütün malzemeler blender ile çırpılıp yağlanmış kızgın teflon tavaya bir kepçe dökülür. Tavanın tabanına yaydırılıp kısık ateşte pişirilir. Tavayı salladığımızda altı pişmiş demektir, kızarması için biraz daha tutulup spatula yardımıyla çevrilir. Arkası da kızarınca alınıp tavaya çok az daha yağ damlatılıp diğer krep pişirilir.


Herşey hazırlandıktan sonra krepler ıspanaklı harçla rulo yapılıp (ya da bohça şeklinde doldurulup ters de kapatılabilinir) en küçük kare borcama dizilir. Üstüne domates sosu, en üste de kaşar dilimleri koyulup 160 dereceli fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.

Yorumlar

  1. ıspanaklı krebe bayılırım uzun zamandır yapmadım hatırladım sayende
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. amanın ben krepi çok severim.. hele ıspanaklı.. bu tarifi de statikleştiğim zamana saklıyorum ve sevgilerimi yolluyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ispanağıda severim krepide,hele sosla müthiş olmuş.en kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim böyle tarifleri. Ellerine sağlık güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ohhh mis gibide yenir bu tarif..hele bir de yanında sevdiğin bir dostun varsa....ellerine sağlık ablam.selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
  6. Lazanya gibi olmuş yada Avcı böreği gibi.
    Ellerine sağlık.
    Fotoğrafta herzamanki gibi harika.

    Hiç Lazanya yapmamış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman öncelikle lazanyayı tavsiye ederim, yapımı daha çok zaman alıyor ama lezzeti inanılmaz oluyor...

      Sil
  7. Yeni yazı bekliyoz.
    Eli boş dönen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. NEFİSS GÖRÜNÜYOR CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK.
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım
    bizim evde krep uzmanı oğlumdur ben de arkasından mutfağı toplamakta uzmanlaştım :))
    Afiyetler olsun......

    YanıtlaSil
  11. bense krep yaparken çok sıkılırım ayaklarım ağrır falan çok mu nazlıyım :D
    ama yemeyi severim bak bu burda olsa çk güzel yerdim :D

    YanıtlaSil
  12. ben bu krep isini anneme birakiyorum.bikiyorum resmen krep yapmaktan bir baslayinca 4 kisi enaz 15 krep yapmak gerekiyor.seninkilerde pek guzel olmus.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı anda 3 tavada çalışmak lazım o zaman :)

      Sil

Yorum Gönder