Karamel Sos



Malzemeler

285 gr. (1,5 su bardağı) toz şeker
200 ml. krema (oda sıcaklığnda)
1 yemek kaşığı nişasta (14 gr.)
çok az su

Yapılışı

Şeker çelik tavaya dökülüp kısık ateşe bırakılır, karıştırılmaz. Çoğu kahverengi bir renk alınca karıştırılıp topaklarının erimesi sağlanır. Ocaktan alınıp krema ilave edilir ve tekrar kısık ateşe alınır (Krema eklenince tekrar kristalize oluyor). Topaklanan şekerler eriyene kadar 3-5 dakika kısık ateşte karıştırılır. Çok az suyla ezilmiş nişasta eklenir, kaynayınca altı kapatılır. Oda sıcaklığına geldiğinde -erimemiş parçalar varsa süzülüp- buzdolabına kaldırılır. Kekleri süslemede, profiterol sosu olarak, butik çikolatanın içinde dolgu olarak veya fotoğraftaki gibi tarçınlı ruloları süslemek için vs kullanılabilir.

Yorumlar

Yorum Gönder