Ümran Açması




Tarifi forumda Ümran arkadaşımız vermişti, oldukça da beğenilmişti ve adı 'Ümran açması' olarak kaldı. Benim diğer tarifimden farkı 1/2 su bardağı su eksik olması. Hamur işlerine aşina olanlar bilir, tarifteki en ufak bir şeyi değiştirmek neticeyi tahminlerin ötesinde etkiler. Bu diğer açmadan biraz daha yağlı oluyor (bunu kötü manada söylemiyorum) ve pastane açmasına daha çok benziyor.

Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülür)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su (ılık)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (tarifte yoktu)
2 paket instant maya / 1 paket yaş maya (42 gr)
aldığı kadar un


tereyağ

Yapılışı

Önce sıvılar karıştırılır, sonra un ve maya ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı yakalanınca ılık bir ortamda üstü örtülerek dinlenmeye bırakılır. Kabarınca 12 beze yapılır. Bezeler merdane ile inceltilip içine oda sıcaklığında tereyağı sürülür, rulo yapılıp her iki ucundan birbirinin tersi yönde bükülüp iki ucu biraraya getirilip yapıştırılır ya da düğüm atılır (ben düğüm atıyorum ucu açılmasın diye). Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir.

Yorumlar

  1. owwwww nwfis olmuş bu açmalar.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. B u ne guzel goruntu boyleeeeee
    henuz kahvaltimi bile yapmamisken nasil cnaim cekti bilemezsiniz.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  3. Bu açmaların benim için anlamı var çünkü kendilerini daha şu sayfaya düşmeden önce tatmış bulundum: Şaşırtıcı bir yumuşaklıkta idi, kokusu bile yeter idi, tok karnına bile güzel gitmişler idi.

    Elcağızın dert görmesin. :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    afiyet olsun ea :)

    YanıtlaSil
  5. Canımmmmmm çok teşekkür ederim sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık ben yapınca kendimi firenliyemediğim için sık yapmıyorum:)))
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık, çok güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder