Tadı, tarzı etimek tatlısına çok benziyor.
Malzemeler
1 paket kemalpaşa tatlısı (200 gr.)
4 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker (400 gr.)
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
damla sakızı
200 ml. krema (süsleyeceksek 400 ml)
Yapılışı
Kemalpaşa tatlısı -üstündeki tarifte 1'er kg. su ve toz şeker yazsa da- yukarıdaki ölçülerle hazırlanır. (Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirdim. Pakette şerbeti koyulaşıncaya kadar kaynatılır yazıyor ama bu kadar az şekerle şerbetin koyulaşmasını beklemiyoruz tabi, zaten tatlılar yumuşayınca pişmiş demektir.) Kevgirle şurubu süzdürülüp büyük kare borcama dizilir. Muhallebi pişirilip üstüne yayılır. Soğumaya başlayınca üstüne çırpılmış krema yayılır. Dinlendiğinde servise hazırdır.
Kullandığım Kemalpaşa tatlısı, gerçek Kemalpaşa tatlısıydı; M.Kemalpaşa'dan gelen akrabalarımız getirmişler, sağolsunlar. 1 paketten 25 adet kemalpaşa tatlısı çıktı. 5'e 5 lik matris halinde dizince tepsiye tam geliyor.
Tariflerini beğenmenin dışında anlatış tarzını da ilgi çekici buluyorum ablacım. Gene yapacağını yapmışsın son cümledeki "matris"le :) Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim, canım benim :)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık benim için tatlı dedinmi akan sular durur:))
YanıtlaSilSımsıcak sevgiler...
Merhaba; çok güzel ve lezzetli görünüyor,ellerine sağlık, sevgilerrrr...
YanıtlaSilSöylediğiniz gibi fotoğrafı görünce etimek tatlısı zannettim:))))ellerinize sağlık
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim :)
YanıtlaSilmedura çok orjinal çok değişik olmuş.ellerine sağlık en kısa zamanda denemek istiyorum..sonucun güzel olacağına eminim:)
YanıtlaSil5'e 5'lik matris :) çok hoştu.meslek aşkı bu olmalı..