Bezelye Çorbası

Malzemeler


1 büyük kavanoz konserve bezelye
1 soğan
1 yemek kaşığı un
tereyağ ve zeytinyağı
100 ml. krema
et suyu, su
tuz, karabiber


Yapılışı


Tereyağ ve zeytinyağında soğan kavrulur. Soğanlar şeffaflaşınca un eklenip kavrulur. Ayrı bir tencerede su ve et suyu karışımında pişirilen bezelye blender ile çırpılır, kavrulmuş soğanla birleştirilip tekrar blender tutulur. Krema, tuz, karabiber eklenip bir taşım kaynatılır.

Yorumlar

  1. Bir keresinde ben de yapmıştım...hiç bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim doğrusu. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder