Unlu Çıtır Börek

Tarif ana hatlarıyla Sahrap Soysal'a ait, ölçüleri biraz değiştirdim. Hazır yufkadan alınabilecek performansın sınırlarını zorluyor, çıtır çıtır, nefis bir börek.


Malzemeler

3 yufka
5 orta boy patates
1 kase kaşar rendesi
tuz, karabiber
60 gr. tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
un

Yapılışı

Patatesler haşlanıp ezilir. Kaşar, tuz ve karabiber ilave edilir. Yufka tezgaha serilir, üzerine fırça ile erimiş tereyağ ve zeytinyağı karışımı sürülür. Elekle un serpilir ve yufka ikiye katlanır. Tekrar yağlanıp unlanır ve yarım daire iki kenarından 3-4 parmak içe katlanır, böylece dikdörtgene yakın bir form elde edilir. Yufkanın uzun düz kenarına iç harç koyulup sarılır. Dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır. Kalan az miktarda yağ, su ile karıştırılıp böreklerin üstüne sürülür. 200 dereceli fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir. 

Yorumlar

  1. Patates ve kaşar rendesi birbirine çok yakışır unlu böreği duymuştum ama denemek kısmet olmadı ellerinize sağlık güzel görünüyor
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder