Haşhaşlı Çörek

Tahinli açma, sade açma yapmıştım ama haşhaşlısını hiç yapmamıştım. Mobilyacı Hamdi Abimiz eşime 1 kg. haşhaş ezmesi getirmiş, sağolsun. İnternetteki tarifleri gözden geçirip ufak tefek değişikler yapmakla beraber portakalağacı'ndakini uygulamaya karar verdim. Şekillendirirken de Oktay Usta'nın tarifini uyguladım.



Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket instant maya
aldığı kadar un
1 yumurta akı (sarısı üstüne sürülür)


haşhaş ezmesi


Yapılışı
Hamur yoğrulup dinlendirilir. Kabarınca tezgahta merdane yardımıyla olabildiğince ince açılıp üstüne haşhaş ezmesi sürülür. (Ben kare açmaya çalıştım, masa büyüklüğünün elverdiğince açtım.) Rulo yapılıp 2-3 parmak çapına gelince kesilir. Kalanı yine rulo yapılıp bu şekilde devam edilir. Böylelikle 3 uzun rulo elde edilir. Rulolar 3-4 parçaya bölünür. Simit gibi burulup gül böreği şeklinde tepsiye dizilir. Üstüne yumurta sarısı-sıvı yağ karışımı sürülüp 170 dereceli fırında pişirilir.


Hamuru bütün olarak açmak bezelere bölüp açmaktan çok daha pratik oldu. Tahinli açma da böyle yapılabilir bence :)

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık puf puf görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünüyor, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar.
    Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  4. benim de bir komşum yapar amma enfes yapar. eminim seninkilerde süper olmuştur ablam. ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)

    YanıtlaSil
  6. ne guzel gozukuyorr.
    Kıskanc anne Çigdem

    YanıtlaSil
  7. bayılırım
    babannem yapardı bize hep o günler aklıma geldi şimdi
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder