Közlenmiş Patlıcandan Fırında Karnıyarık


Kızartma usulüyle olmaması için hep yapmak istediğim bir şeydi bu. Fırında közlemek daha iyi olabilirdi çünkü sac üstünde közledim ve saca temas etmeyen sap kısımları iyi pişmemiş.

Hem patlıcanların közlenmiş olması hem de sosunda sarımsak olmayı sebebiyle klasik karnıyarıktan daha başarılı oldu.

Tarifi yemekcini'nden aldım fakat ölçülerle biraz oynadım. Daha doğrusu kıymalı harç çok geldi, yarısını buzluğa kaldırdım. Aşağıya 5-6 patlıcanlık ölçüyü yazıyorum.

Malzemeler

5 patlıcan
125 gr. kıyma
2 domates (büyükse 1 tane yeter)
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
tuz, karabiber, kırmızı biber
zeytinyağı

Sos İçin;

1 su bardağına yakın su
1 tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı

Patlıcanlar sac üzerinde közlenir. Salata yapılacak kadar yumuşamasına izin verilmez. Suda 5 dakika bekletilir böylece hem soğuması hem de kolayca soyulması sağlanır.

Kabukları soyulur. (Ben tamamını soyamadım, o kısımları alta getirerek yerleştirdim tepsiye.) Tepsiye yerleştirilip karınları yarılır :)

Zeytinyağda soğan biraz öldürülüp kıyma ve sarımsak eklenir. Kavrulunca domates rendesi, son olarak da kıyılmış maydanoz eklenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp patlıcanların içine doldurulur. Tepsiye biraz salçalı su koyulur.

Üstü yeşil biberle süslenip fırına verilir. Lezzet vermesi için 1'er -hatta yarımşar- çay kaşığı tereyağ da koydum üzerlerine. 200 dereceli fırında biberler biraz kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirilir.

Yorumlar

  1. Eline sağlık kızartmadan daha hafif olmuştur. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Tesaduf bende dun bu tarifi denedim. Gercekten kizartilmis patlicani hic aratmiyor. Yemek cok hafif oldu, gonul rahatligi ile yedim!

    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. bende sık sık yaparım bu şekilde çok hafif ve lezzetli olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder