İncir Reçeli

Annem yaptı tabi ki yine.


Malzemeler

1 kg. incir
1,750 kg toz şeker
1,750 ml. su
1 limon suyu ya da 3-4 parça limon tuzu (damla sakızı parçaları büyüklüğünde)

Yapılışı

İncirler yıkanır, sap ve dip kısımları biraz kesilir ve kaynamakta olan suya bırakılır. Tekrar kaynamaya başlamasından itibaren 10 dakika kaynatılır. Kaynarken kevgir kepçeyle karıştırılır ki suyun yüzeyinde kalmasınlar. Sonra musluğun altına koyulup tenceredeki su soğuk olana kadar akan suyun altında tutulur. Musluk kapatılıp 20 dakika bu suda bekletilir.

Bu arada şerbet hazırlanır. İncirler 5-6 tanesi ele alınıp suyu sıkılarak kaynamakta olan şerbete bırakılır. İlk başta birbirine yapışmış duruyorlar, sorun değil, sonra ayrılıp top top oluyorlar.

Şerbetin üstü köpüklenene kadar en az 40 dak. kaynatılır, ocağı kapatmadan önce limon suyu veya limon tuzu eklenir.

Güneşe koyulmaz; hepsi bu kadar.

Yorumlar

  1. Annem İzmirde bardacık denen yenilen türden yapıyor. Bu şekilde hiç yapmadım yedim tadınında güzel olduğunu biliyorum kendim yapmaya fırsat olmadı.Annenizin eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bardacık hastasıyız ama reçelinin yapıldığını hiç duymamıştım. Daha az şekerle yapılıyordur herhalde, zaten tatlı çünkü.

    YanıtlaSil
  3. Benimde kayınvalidem süper yapar. Hazırlıklara başlamıştır o belki:) eline sağlık anneciğinin

    YanıtlaSil
  4. Hımmm nefis olmuş bayılırım...Annenizin ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder