Ton Balıklı Makarna Salatası

Sevgili becerikli arkadaşım Diler'den aldığım bir tarif. Diler'e ve yapımda emeği geçen eşime teşekkür ederim. Ton balığını bundan önce hiç yememiştim, bu şekilde lezzeti, kokusu belli olmadığı için yiyebiliyorum. Erimemiş kaşar için de aynı şey geçerli.

Malzemeler

1 paket makarna
160 gr. ton balığı
4 yeşil biber
4 kırmızı biber
2 havuç rendesi
1 kutu mısır konservesi
1 kase küp doğranmış (ya da rendelenmiş) kaşar
1 demet dereotu
zeytinyağı
nar ekşisi
tuz

Yapılışı

Makarna tuzlu suda haşlanır. Sıvıyağda biberler kavrulur ama çok öldürülmez, havuç da eklenip biraz kavrulur.

Ton balığının yağı süzülüp eti bıçakla mümkünse moleküllerine ayrılır.

Dereotu doğranır. Bütün malzemeler birleştirilir, kaşarın erimemesi için makarnanın sıcak olmamasına dikkat edilir.

Bu ölçüyle 15 kase çıkıyor (resimdekinden daha küçük kaseyle ölçtüm).

Yorumlar

  1. ellerine sağlık ablacım.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. uuuuuuuu... Çılgın! :)
    Demet

    YanıtlaSil
  3. Makarna ; bayılırım,her çeşitini denemek isterim.Ellerine sağlık.Sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder