Pizza - Emine Beder'den

Tarifi yemek günlüğüm'den aldım. Bundan sonra fırında yapacağım zaman bu tarifi kullanmayı düşünüyorum. Katı yağ içermeyen, olabildiğince hafif bir hamur. Tarifte tek pizza ölçüsü olduğu yazıyor ama biz ince hamur tercih ettiğimiz için 2 pizza yaptım.


Malzemeler

1 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt (veya su)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket instant maya
2,5 su bardağı un

Sos Malzemeleri

1 yemek kaşığı domates salçası
su (salçanın kıvamı ketçap gibi olana kadar eklenir)
1 küçük soğan (ince rendeden geçirilmiş)
tuz, kekik, çok az karabiber

Üst Malzemeleri

2 sivri biber
1/4 kangal sucuk
5-6 mantarkaşar rendesi

Yapılışı

Hamur yoğrulur ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Açma hamurundan daha sert bir kıvamda oluyor. Tarife göre hacmi 2 katına çıkana kadar mayalandırılır. Parmağımla yumuşaklığını kontrol etmek daha kolay geldi.

Hamur 2 bezeye ayrılıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açılır. Mini fırın tepsisi büyüklüğünde açtım. Yağlı kağıt serilmiş (veya yağlanmış) tepsiye hamur yayılır. Çatalla 8-10 yerinde delikler açılır. Üstüne salça sosu sürülüp ince doğranmış malzemeler yerleştirilir.

190 dereceli fırında hamurun kenarları biraz kızarıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirilir. Çıkarılıp üstüne kaşar serpilir. 1 dakika sonra fırın kapatılabilir, kendi sıcaklığıyla peynir eriyecektir.

Yorumlar

  1. meduracım ellerıne saglık..ben hıc katı yagla yapmam,hep sıvıyağ kullaırım,bızde ınce severız:)
    hatta okadar severızkı fazla yapıp buzluguma atarım...
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder