Kırma Börek

Yapılışı pileli böreğe benziyor ama netice çok farklı; o çıtırdı, bu yumuşak, lezzet de biraz farklı. Tarifi Ayşe Yaman'dan aldım. Kendisine teşekkür ederim. Tatarların yaptığını yazmış ama Rumelililer de yapar.


Malzemeler

3 yufka
200 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz (almayı unutmuşum yine)
1/3 çay bardağı zeytinyağı

Sos Malzemeleri

1 çay fincanı yoğurt
2/3 çay bardağı sıvı yağ (aslında tarifteki yağları göz kararı koydum, buna yakındı)
1 yumurta
tuz

Yapılışı

Yufka tezgaha serilip fırçayla yer yer yağlanır. Karşılıklı iki kenarı bir miktar içe kıvrılır (pileli börekte olduğu gibi). Kıvrılan yerlerin üstüne de yağ sürülür. Peynir serpilir ve yufkanın bir ucundan başlayarak pile/büzgü yapar gibi diğer tarafa doğru sıkıştırılır (kıvrılmamış olan yanlardan tutup büzüyoruz). Diğer taraftan da büzülüp ortada birleştirilir. 7-8 cm. genişliğinde oluyor. Uzunluğu tepsiye sığmayacağından 3 veya 4'e bölünür. Bütün yufkalar için aynı işlemler yapılıp yağlanmış tepsiye dizilir. (Büyük kare borcama 2 yufka rahat sığıyor, sıkıştırılırsa 3.yü de alabilir). Çırpılan sos, üstüne kaşıkla yayılıp 180 dereceli fırına verilir. Üstü kızarana kadar pişirilir.

Yufkaların kesildiği yerler piştikten sonra çok belli olmuyor, istenilen büyüklükte dilimlenebilir.

Yorumlar

  1. evet biz çok sık yaparız:)ellerine saglık hızınada erişilmiyor yani:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba medura ,bu lezzetli tarifini de denedim.Yeni bloguma yazdım.Eski bloguma giremiyorum.Teşekkürler tarif için.Çok lezzetli oldu.Börek tariflerin bir başka güzel oluyor.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, çok memnun oldum gerçekten ☺

      Sil

Yorum Gönder