Ispanaklı Kiş




Hamur Malzemeleri

3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta*
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (tarifte kepekli olarak geçiyor)

Ispanaklı Harç

500 gr. ıspanak
1 soğan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağ

Üzeri İçin

1 yumurta
1 çay bardağı süt
kaşar rendesi

Yapılışı

Hamur yoğurulup merdaneyle tepsinin çapından biraz daha büyük açılır (26 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım ama çırpılmış süt ve yumurta derzlerden biraz aktı). Yağlanmış kalıba kenarlarında biraz yükseklik olacak şekilde serilip 7-8 yerinden çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10-15 dakika pişirilip alınır (üstü çok az pembeleştirilir).

Zeytinyağda soğan kavrulur, sarımsak rendesi de ilave edilip biraz kavrulur ve parçalanmış ıspanak yaprakları eklenip diriliğini kaybedene kadar karıştırmaya devam edilir. Tuz eklenip fırından çıkan kişin üstüne yayılır, onun da üstüne sütle çırpılmış yumurta dökülür. Kaşar rendesi serpilip 170 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

* Tepsinin büyüklüğüne göre hamur miktarını çoğaltmak için yumurta ekleyebiliyorum. Veya yumurta yerine diğer malzemeler de arttırılabilir tabi. 

Yorumlar

  1. ilginçtir ki hiç yemedeiğim bir yemektir ıspanaklı kiş.ne dersin denesem mi acba benim kızlar severmiki. ıspanak deyince bizde hep borani gelir aklada:) ellerine sağlık ablacım.sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Dene bence çünkü bizde de hep borani ya da börek akla gelir, oysaki boraniyi çok keyifle tüketmem yani. Börek de elde açıyorsam biraz uğraştırıyor. Bu, ıspanağa yakışan bir tarif oldu. Kaşar da lezzet veriyor.

    YanıtlaSil
  3. sevgili medura,
    ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.ben bunu ufak tartölet kalıplarında yapmak istiyorum.akşam misafir için gündüzden hamurları ve ıspanağı halledip enson birleştirip pişirsek ve sıcacık yesek lezzet aynı olur mu...

    YanıtlaSil
  4. Olur diye düşünüyorum. Aslında ben de hamuru gündüzden pişirecektim, fırsat bulup da pişirememiştim. Ama akşamüstü de pek vaktimi almadı. Tabi tartölet kalıplarında olunca biraz daha çok vakit alır.

    YanıtlaSil
  5. Ben de diyorum niye yorum bırakamıyorum. Face üzerinden geldim.

    Tamamen cahil anne

    YanıtlaSil

Yorum Gönder