Humus


Ölçüleri Halk Eğitim'in yemek kursuna giden bir hanımdan almıştım. Kimyon ve sarımsak ilavesini de vikipedi'den.

Karakteristik bir lezzeti var, şu ana kadar tattığım hiçbir şeye benzemiyor. Benim için liste başı olamadıysa da eşim bayıldı. Patates püresiyle kendimizi sınırlamamalıymışız :)
Malzemeler
1 su bardağı nohut
1/2 kahve fincanı tahin
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri İçin
zeytinyağı, toz kırmızı biber (bunun yerine pul biber de olabilirdi bence), sumak
Yapılışı
Nohut haşlanır (haşlama suyuna biraz kimyon atarsak bakliyatın gazını almış ya da azaltmış oluyoruz), kabukları teker teker soyulur. Bu kısmı biraz uğraştırıcıydı. Mutfak robotunda çekilip püre kıvamını alması sağlanır. Bu kısmı da biraz sabır istiyordu, sık sık kapağını açıp kaşıkla karıştırıp yine robotu çalıştırdım, çünkü bıçaklar bir süre sonra ortada oluşan boşlukta beyhude dönmeye başlıyor. Nohut püre olmamakta ısrar edince kaynatma suyundan çok az ekledim. Bir süre sonra krem kıvamına gelmeye başlıyor. Bu aşamada diğer malzemeler ilave edilir, karıştırılıp servis tabağına alınır. Üstüne toz biber ve sumak serpilip biraz zeytinyağı dökülür.

İlave Not (2015-03-02): 1-2 gün önce Kitchen 24'te Jamie Oliver humus yaptı ve nohutu haşlanmış ama kabuklu bir şekilde ve sıvılarla birlikte blender'a attı, çok çabuk kıvam aldı.

Yorumlar

  1. humus bayılırım çok lezzetli ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, nazik yorumlarınız için.

    YanıtlaSil
  3. humus tadını çok merak ettiğim bir tarif.inşallah denemek nasip olur.bloğunuz çok güzel.hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. bende çok severim meliha ama evde denememiştim ..
    bu arada nickim damlasakızı ama hala onaylanmadı üyeliğim ve yazamıyorum hiçbişey foruma..haticeye iletmen mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Hazal'cım.

    Arife'cim, maalesef Hatice'ye bu konuda birkaç istek ilettim ama cevap gelmiyor. Doğumu da yaklaşmış olmalı, artık pek vakit ayıramıyor galiba.

    YanıtlaSil
  6. sayfamda bir mim var sana.alır mısın lütfen:)

    YanıtlaSil
  7. Humus çok leziz duruyor
    ellerine sağlık.

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim Gökçe'cim, mim için.

    Daha önce blogger ödülü yayınlayıp sonra yayından kaldırmıştım. Yanlış anlamazsan yemek tarifi dışında bir şey koymamaya karar verdim. Mesela 1-2 saat kadar önce Erzurum gezisinden geldik ama fotoğrafları koymayı da düşünmüyorum. Öyle birşey işte...

    YanıtlaSil
  9. Merak ettiğim bir tarifti. Ellerinize sağlık.
    Artık benim de bir blogspot adresim var. Yeni adresimden merhaba.

    YanıtlaSil
  10. humusa bayılırım, bizdede eşim sevmez ama benim listemde birincidir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder