Zeytinyağlı Yer Elması


Bunu, geçen sene tarifdefterindeki arkadaşlardan cesaret alarak ilk defa denemiştim. Bu da ikincisi oluyor. Kendimi hâlâ deneme yapıyor gibi hissettiğim için yazmaya karar verdim. Tadı; kerevize benziyor, kıvamı da öyle. Zaten yapılışı da kereviz yemeğinin aynısı. İsteyenler portakal suyu ilave edebilirler, hatta soğansız olarak da tarif edilmiş bir çok yemek sitesinde.

Malzemeler

1/2 kg. yer elması
1 patates
1 havuç
1 soğan
1 yumurta sarısı
1/2 limon suyu
tuz (çok az karabiber ve kimyon da kullandım)
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı

Sebzeler doğranıp patatesler suda, yer elmaları da limonlu suda bekletilir (kararmamaları için). Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Doğranmış havuçlar, patatesler ve yer elmaları ilave edilip biraz daha kavrulur. Bu esnada sebzeler biraz su salıp çekiyorlar, sürekli olmasa da arada bir karıştırmak gerekiyor. Su ve tuz eklenip pişmeye bırakılır.

Düdüklüde pişme süresi 7 dakikayı geçmemeli; ben 10 dakika tuttum ve biraz fazla gelmiş.

Piştikten sonra biraz ılınınca yumurta sarısı ve yarım limon suyu ile terbiyelenip bir taşım kaynatılır.

Yorumlar

Yorum Gönder