Rulo Patlıcan



Tarifi forumdan Betül vermişti. 4-5 porsiyon çıkıyor.

Malzemeler
5 kemer patlıcan (uzun olsun)
sıvı yağ (kızartmak için)
yarım su bardağı kaşar rendesi

Sos Malzemeleri
2-3 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağ
1 çay bardağı su
tuz, toz şeker, baharatlar

Yapılışı
Patlıcanlar alaca soyulup uzunlamasına bölünür (3'e böldüm). Sıvı yağda kızartılır. Teflonda olabildiğince az sıvı yağda kızarttım, hatta kapağını kapatıp çok az su ekledim. Vakit varsa, üstüne yağ sürülüp fırına verilerek de pişirilebilir bence, daha sağlıklı olur. Ve de yağ çekmesin diye azıcık pişirince bazı yerleri biraz sert kalabiliyor, en iyisi fırında pişirmek ya da "adam gibi" kızartmak.
Sos için önce ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, sonra biber, domatesler eklenip pişirilir. En son su ilave edilir, kaynayınca baharatlar da eklenip kapatılır. Kekik, biberiye, nane, kimyon, pul biber, karabiber kullandım.
Kızaran patlıcan dilimlerinin üstüne çok az kaşar serpilip rulo yapılır, küçük kare borcama alınır. Üstüne sos gezdirilip 180 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirilir.

Yorumlar

  1. Süper gözüküyor canım. Patlıcana bayılırım. Bu malzemelerle daha da güzel olmuştur eminim.
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ya akşam akşam nasıl canım çekti anlatamam
    hem göze hem mideye hitap etmiş ellerine sağlık.
    Canım dulce de leche süt karemeli ve inan muhteşem bloğumda yapılışı var şiddetle tavsiye ederim çok uğraşlı ama inan değiyor öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Biberiye ile tanışmama vesile olan bu yemek için çok teşekkür ederim. Zaten çok sevdiğim patlıcan ve kaşar ikilisine çok yakışmış, ayrı bir kimlik katmış diyorum.
    Biberiye, biberiye, biberiye... :-)

    YanıtlaSil
  4. Bugün nereye uğrasam patlıcan. Ne çok çeşitte yemek yapabiliyoruz bu güzel sebzeden. Her hali başka güzel. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder