Hünkar Beğendi


Tarifi buradan aldım. Aynısını dana yerine tavuk etiyle de yapabiliriz diye düşünüyorum. Bu ölçü benim gibi biri için 3 porsiyon, eşime göre 2 porsiyon.

Malzemeler



350 gr. et (kuşbaşı)
1 soğan
3 sivri biber
1-2 domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
sıvı yağ
tuz
baharatlar

Beğendi

4 kemer patlıcan
2,5 su bardağı süt
1 fincan un
1 fincan kaşar rendesi
sıvı yağ
tuz

Yapılışı

Et düdüklüde az suda 25-30 dakika pişirilir. (Fotoğraftakini 35 dakika pişirmiştim, bira fazla geldi.) Sıvı yağ ve soğan eklenip kavrulur, salça eklenir. Biber ilave edilip biraz daha kavrulur, son olarak domates rendesi eklenir. Domatesler suyunu çekince tuz ve istenilen baharatlar ilave edilip altı kapatılır.

Beğendisi için patlıcanlar közlenir, kabukları soyulup püre yapma aletiyle ezilir veya olabildiğince küçültülür. Sıvı yağda kavrulan una patlıcan ilave edilir, 2-3 dakika daha birlikte kavrulduktan sonra süt eklenip kaynayana kadar pişirilir. Tuz ve kaşar rendesi eklenip altı kapatılır.

Servis tabağına önce beğendi, onun üzerine de et yayılarak servis yapılır.

Yorumlar

  1. elinize sağlık.eti hangi aşamada soğanlarla birleştiriyoruz.
    birde beğendiyi son andamı yapmamız gerekiyor yoksa geceden hazırlasak olabilir mi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yemeği ilk yaptığımda soğanı et piştikten sonra eklemişim (tarifte yazdığımdan öyle anladım) ama ben aslında etli yemekler için genelde et ve soğanı birlikte pişiririm. Zaten su alıyor ya da su ilave ediliyor, yani soğan yanmıyor. Bu yaz yaptığımda öyle yaptım, birlikte pişirdim. Siz de öyle yapabilirsiniz.

    Beğendiyi ve eti aynı anda pişirmiştim aslında ama yemek fazla gelince baktım ki; ertesi gün dolaptan çıkmış haliyle de gayet güzel. Tavaya biraz yapışsa da ısıtmak mümkün. Vaktiniz yoksa önceki günden hazırlanabilir.

    Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  3. cevap için tşkederim .deneyince size yazacağım.sevgiler.......

    YanıtlaSil
  4. selammm
    tarifinizi yaptım tek kelime ile muhteşem oldu..ayrıca tariflerdeki detaylı anlatımınız ve soruları dikkate alarak cevaplamanız için çok tşk ederim.ben çoğu soruma cevap alamıyorum bazı bloglarda.soruları görmemek gibi bir durum söz konusu mu acaba.kimsenin günahınıda almak istemem ama.şimdi düşündümde soruya onay verp yayınladıklarına göre görmemeleri söz konusu değil.ya da benim bilmediğim başka bir sistem vardır belki..neyse tarif için tekrar tşk.ler.yalnız benim biberlerim et içinde neredeyse kayboldu:(:( sizinki görünüyor ama güzel görünüyor.selamlarrrrr

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim, çok memnun oldum gerçekten :)
    benim de sorularım cevapsız kalabiliyor. BAzen otomatik yayınlanıyor yorumlar ama otomatik yayınlanmayan sitelerde de cevap verilmediği oluyor. Herhalde çok meşguller, okumadan yayınlıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder