Soğuk Çorba


Yemeden önce önyargıyla çok uzak durduğum, bir kaşıktan fazla yiyemeyeceğimi düşündüğüm fakat ilk tattığımda hemen tarifini aldığım, değişik bir lezzet.


Malzemeler
500 gr. yoğurt
2/3 su bardağı yıldız/arpa şehriye veya kuskus
su
tuz
5-6 dal taze nane
zeytinyağı
Yapılışı
Şehriyeler olabildiğince az suyla pişirilir (suyunu atmamak adına). Ilındığında, bu suyla ayran yapılır. Şehriyeler, tuz, nane yaprakları ayrana ilave edilir. Kaselere boşaltıldığında üstüne zeytinyağı gezdirilir.

Yorumlar

  1. Bu sıcak Ramazan günlerinde iftar sofraları için ferahlatıcı bir tarif.Ellerine sağlık Meduracığım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder