Soğuk Çorba

Yemeden önce önyargıyla çok uzak durduğum, bir kaşıktan fazla yiyemeyeceğimi düşündüğüm fakat ilk tattığımda hemen tarifini aldığım, değişik bir lezzet. Oktay Usta'nın tarifiydi, ufak değişiklikler yaptım.


Malzemeler

500 gr. yoğurt
2/3 su bardağı yıldız/arpa şehriye veya kuskus
su
tuz
5-6 dal taze nane
zeytinyağı

Yapılışı

Şehriyeler olabildiğince az suyla pişirilir (suyunu atmamak adına). Ilındığında, bu suyla ayran yapılır. Şehriyeler, tuz, nane yaprakları ayrana ilave edilir. Kaselere boşaltıldığında üstüne zeytinyağı gezdirilir.

Yorumlar

  1. Bu sıcak Ramazan günlerinde iftar sofraları için ferahlatıcı bir tarif.Ellerine sağlık Meduracığım.Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder