Maden Sulu Poğaça


Bu tarifin diğer poğaça tarifinden farkı biraz daha yumuşak olması oldu. Tarifi, Peri'nin Marifetleri'nden aldım. Bu ölçüyle 22 adet poğaça çıktı.

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
200 ml. maden suyu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket instant maya
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (üstüne sürmek için)


İç Malzemeler

peynir
maydanoz

Yapılışı

Önce sıvılar karıştırılır, içine diğer malzemeler eklenip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir. Üstü kapalı olarak oda sıcaklığında 1 saat mayalanmaya bırakılır. Daha sonra bezelere bölünüp poğaça şekli verilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. 180 derecede pişirilir.

Yorumlar

  1. hayırlı kandiller.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teekkürler Yeşim abla, size de hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  3. Çok iştah açıcı görünüyorlar.Ellerine sağlık.Kandilin mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  4. Sağol, senin de kandilin mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder