İrmik Tatlısı


Malzemeler
1 lt. süt
7 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
küçük bir parça damla sakızı
50 gr. tereyağ
Yapılışı
Tereyağ dışındaki malzemeler muhallebi kıvamını alıp, içinde damla sakızı eriyene kadar sürekli karıştırarak pişirilir. İçine tereyağ ilave edilir, karıştırarak eritilir ve dikdörtgen borcam tepsiye dökülüp buzdolabında dinlendirilir.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık Meduracığım.Ben çok severim irmik tatlısını.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. İrmik tatlısını çok severim ve çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
    Antalya'dan sevgiler :))

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor.ben de denemek istiyoum hiç yapmadım daha önce irmik tatlısı.

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Yeşim abla, ben de hayırlı Ramazan'lar ve bu İzmir sıcağında kolaylıklar diliyorum hepimize.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder