Bolonez Soslu Makarna

Bolonez sos, lazanyada kullandığımız sos. Tarifinde havuç olmasına ve hatta internetteki birçok tarifte havuçla beraber kereviz de olmasına rağmen, mevsim dolayısıyla ikisini de kullanmadım.

Malzemeler

1 paket makarna
300 gr. kıyma
1 soğan
1-2 diş sarımsak
3 domates
1 havuç rendesi
tuz, nane, kekik, pul biber vs.
sıvı yağ

Yapılışı

Sıvı yağda sırasıyla soğan, sarımsak ve kıyma kavrulur. (Havuç rendesi kullanılıyorsa bu aşamada eklenir.) Rondodan geçirilen domatesler eklenir. Suyunu biraz çekince tuz ve istenilen baharatlar ilave edilip ocak kapatılır.

Makarna, çelik tencerede kaynamakta olan tuzlu suya atılır. Tekrar kaynama noktasına gelince ocak kapatılır, tencerenin kapağı da kapatılır ve suyun sıcaklığıyla 16 dakika pişmeye bırakılır. Süresi dolunca süzülür ve sosla birlikte servis edilir.

Yorumlar

  1. Nefis görünüyor gerçekten.Küçük adama makarnayı sevdirebilsem çok sık pişecek bizim evde ama nafile.:((

    YanıtlaSil
  2. Makarnayı sevmeyen küçük adamlar da var mı? Çok ilginç.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder