Limonlu Parfe


Lezzet ötesi bir şey. Tarifi buradan aldım ve aslında ilk denemem olduğu için 200 ml. krema ile uyguladım. Küçük bir Borcam tencereye koyup dondurdum. Bu haliyle (tercih edilen porsiyon miktarına göre) 4-6 porsiyon çıkıyor, ama o kadar hafif ki; kalorisi düşündürmese hepsini bir oturuşta tüketmek de mümkün.
Tarifin orijinalinde limon suyu da vardı, ben kullanmayı unuttum fakat limon aroması yeterli geldi. 

Malzemeler 
 400 ml. sıvı krema 
2 çay bardağı pudra şekeri 
4 dilim limonlu kek 
2 limon kabuğu rendesi 
1 küçük limon (çok ince dilimlenmiş) 
1 paket vanilya dövülmüş ceviz / fındık / Antep fıstığı vs.
 
Yapılışı 
 Sıvı krema, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilya biraraya getirilip çırpılır. Ufalanmış kek parçaları, dilimlenmiş limon ve ceviz eklenip karıştırılır. Borcam tepsiye yayılıp buzlukta dinlendirilir. 5-6 saat sonra servise hazırdır. Kremayı çırparken dikkat edilecek bir nokta; kremanın bir aşamadan sonra tereyağa dönüşme eğilimidir (zaten evde tereyağı elde etmenin bir yolu kremayı çırpmaktan geçer), o yüzden kıvamını bulduktan sonra çok uzun süre çırpmamak gerekiyor.

Yorumlar

  1. limonlu dondurmaya bayılan biri olarak bunu mutlaka denemeliyim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nefis olmuş canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle süper oluyor misafirler de bayılıyor değişik ve çok güzel bir tat...

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun. Bu, parfelerin içinde en sevdiğim. Hatta bütün dondurma çeşitlerinden daha çok seviyorum bunu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder