Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler

20 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
6 dal taze soğan
1 kuru soğan
3 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı pul biber
tuz, karabiber, kimyon, kekik, nane

Yapılışı

Patlıcanlar 10-15 dakika haşlanır. İçi hazırlanıp doldurulur. Kısık ateşte 60-70 dakika pişirilir.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık melihacım nefis görünüyor.üstelik bulgur harika bir lezzet katıyor...bu iç harcı ile yaprak sarıyorum.üzerine serviste sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı ekliyorum.o da harika oluyor. tavsiye ederim. çok öptüm. hayırlı akşamlar...

    YanıtlaSil
  2. Yapraklar çıkınca denerim inşallah Yeşim Abla.

    YanıtlaSil
  3. mmm annem yapmıstı gecen hafta enfes olmustu..ellerıne saglık canım....canım cektı ya:(

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım.Bayılırım kuru patlıcan dolmasına.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık medura..kurutuğum patlıcanlardan ben de yapayım hala duruyorlar kilerde senesi geldi neredeyse..

    YanıtlaSil
  6. medura kelime doğrulamyı kaldırman mümkün mü acaba?

    YanıtlaSil
  7. mümkün de, spam'i önlediği için eşim koymayı uygun gördü.

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık meliha hanımcığım ben kuru dolmaları etli yapıyorum bir arkadaşım zeytinyağlıda güzel oluyor dedi denemek istiyordum tarifin iyi oldu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder