Arnavut Ciğeri



Tarif yine tarifdefteri'nden ve bu sefer deniz488 isimli üyeye ait. Aşağıdaki püf noktalarına uyunca ciğerler yumuşacık oluyor.


Malzemeler

1/2 kg. ciğer
1 tatlı kaşığı sirke
1 avuç un
1/2 çay kaşığı karbonat
sıvı yağ

Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış olan ciğer, temiz bir kağıt ya da gazeteye yayılır. Üzerine sirke gezdirilir (kokusunu alması için). Diğer bir kağıtta un ve karbonat harmanlanır. Ciğerler yıkanmaz ve una bulanıp kızgın yağda kızartılır. Tavada çok sıkışık olmamaları gerekiyor ve pişme süresi kesinlikle 3 dk'yı geçmemelidir. İstenirse piştikten sonra tuzlanır.

Yorumlar

  1. melihacığım ağzımda çıkan aft için bende ciğer pişirdim.o an ev de kalabalık odluğundan neti açaıp bakmam mümkün olmadı.aklımda kaldığı kadarıyla hazırladım sirkeyi unutmuşum şimdi gördüm.ama uzun süre pişmediler gibi.ben de su ekleyip yumuşatmak zorunda kaldım.
    pişiren ben olunca ciğerleri yıkamadan edemedim belki ondan pişmemiştir hemen.ama o görüntüyle yiyemezdim heralde:)

    YanıtlaSil
  2. Selam,

    Çarşamba için not aldım. Tabak çok güzel gözüküyor.

    Ihmmm..

    Ağzı sulanmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ve çok da sık yaparım ama bir türlü fotoğraflayamadım..
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. pek severim bu üçlüyü! süper görünüyor, özendimmm :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder