Kolay Su Böreği


Sodayla yapılabildiği gibi sütle de yapılabiliyor.

Malzemeler

5 adet yufka
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
içi için peynir, maydanoz karışımı

Yapılışı

Yumurta, süt, yağ, yoğurt ve tuz bir kasede karıştırılır. (Koyu bir kıvamı varsa hafifçe su ekleyip sulandırılabilir)
Fırın tepsisi sıvı yağ ile iyice yağlayıp ilk yufka kenarları tepsiden dışarı taşacak şekilde tepsiye serilir. Diğer yufkalar ikiye bölünüp tepsiye buruşuk olarak serilir. Üçüncü yufkanın üzerine iç malzeme (peynir-maydanoz) koyulur. Dördüncü yufkadan sonra ilk yufkanın sarkan kısımları böreğin üstüne kapatılır. Beşinci yufkadan tepsi büyüklüğünde bir parça kesilip en üste bu parça serilir. Börek enine ve boyuna kare dilimler olacak şekilde dilimlenir. Sıvı harç böreğin her yerine gelecek şekilde paylaştırılır.
180C'de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Not: Tarifi buradan aldım.

Yorumlar