Susamlı Çubuk

Malzemeler


125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı limon suyu + sirke karışımı (veya herhangi biri)
1 yumurta akı
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
mahlep (tercihe bağlı)

Üzeri için

2 yumurta sarısı
susam
çörekotu

Yapılışı

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Tercihen hamur dinlendirilir (poğaça gibi tuzlu hamurları dinlendirmek hamurun kıvamına iyi geliyor). Merdaneyle ince uzun bir dikdörtgen şeklinde açılır ve şeritler kesilir. Şeritler tezgahta ileri geri hareket ettirilerek düzgün bir silindir haline getirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp, susam ve çörekotu serpilir. 180-200 derecedeki fırında pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Yorumlar