Peynirli ve Kekikli Çörekler

Malzemeler


1,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 veya 3 yumurtanın sarısı
125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
aldığı kadar un

2 paket instant maya

eritilmiş tereyağı
250 gr. rendelenmiş çerkez peyniri
kekik, karabiber
üzerine sürmek için yumurta sarısı + çay kaşığının ucuyla maya + 1 tatlı kaşığı su

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edilir ve kabarması için bekletilir. Unlanmış bir tezgahta 38cmx50cm boyutlarında bir dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine tereyağı sürülür ve yarısına peynir rendesi, kekik ve karabiber serpilir, ikiye katlanıp 1-1,5 cm eninde şeritler halinde kesilir. Bu şeritler her iki ucundan ters yönde döndürülüp gül böreği gibi sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 190 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Yeşim Abla'nın forumda verdiği bir püften faydalanıp üstüne sürdüğüm yumurtya çok az suda eritilmiş toz mayayı ilave ettim, parlaklık ve renk veriyor.

Not: Tarifi buradan aldım.

Yorumlar

  1. Meduracığım bu çörekleri ben de denemiştim bir ara.Tekrar deneyeceğim tarif defterimdekileri başındna itibaren yeniden deneyip yazdığım bugünlerde yakında sanırım sıra gelir.Bu aralar çorba ve ekmek tariflerine yoğunlaşmayı düşünüyorum.Çorbalarının hemen hemen hepsi bizim mutfakta da pişecek haberin olsun:) pişirdikçe yazarım şey bir de ekmek tarifi soracaktım.Denediğin memnun kaldığın tarifler var mı?Ekmek pişiriyormusun?Sitede tarif göremedim.

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsin, bahar temizliği demek :)
    Maalesef hiç ekmek yapmadım. Ekmek makinem de yok. Gerçi makinesiz de yapıyorlar fırında ama öyle de yapmadım hiç...

    YanıtlaSil
  3. bahar temizliği:) çok uygun bir söz oldu.peki teşekkür ederim..:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder