Malzemeler
8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, limon suyu (isteğe göre)
rendelenmiş havuç, doğranmış maydanoz veya dereotu, pul biber, sumak
Yapılışı
Patatesler haşlanır veya buharda pişirilir, ezme aleti ile ezilir, tereyağı, tuz ilave edilir. Toplar haline getirilip havuç, dereotu vs. ile kaplanır.
Bu ölçü ile 40-45 adet elde edilir.
Not: Tarifi buradan aldım.
8-9 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, limon suyu (isteğe göre)
rendelenmiş havuç, doğranmış maydanoz veya dereotu, pul biber, sumak
Yapılışı
Patatesler haşlanır veya buharda pişirilir, ezme aleti ile ezilir, tereyağı, tuz ilave edilir. Toplar haline getirilip havuç, dereotu vs. ile kaplanır.
Bu ölçü ile 40-45 adet elde edilir.
Not: Tarifi buradan aldım.
Yorumlar
Yorum Gönder