Malzemeler
250 gr. tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket nişasta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tercihe göre kakao veya tarçın, ceviz
Yapılışı
Önce tereyağı ve pudra şekeri, sonra yumurtaları eklemek suretiyle bütün malzemeler yoğurulup çatlamaya ramak kalma noktasına kadar un eklenir. Tarçınlı olacaksa unla birlikte tarçın eklenir, ceviz eklenir ve 32 adet beze yapılır.
İki renkli yapılacaksa yarısına hamur ikiye ayrılıp yarısına kakao eklenir. Ebruli olacak şekilde elde yuvarlanır. 175 derecede pişirilir. Pembeleşmesi beklenmez.
250 gr. tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket nişasta
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tercihe göre kakao veya tarçın, ceviz
Yapılışı
Önce tereyağı ve pudra şekeri, sonra yumurtaları eklemek suretiyle bütün malzemeler yoğurulup çatlamaya ramak kalma noktasına kadar un eklenir. Tarçınlı olacaksa unla birlikte tarçın eklenir, ceviz eklenir ve 32 adet beze yapılır.
İki renkli yapılacaksa yarısına hamur ikiye ayrılıp yarısına kakao eklenir. Ebruli olacak şekilde elde yuvarlanır. 175 derecede pişirilir. Pembeleşmesi beklenmez.
Yorumlar
Yorum Gönder