Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
şekeri ıslatacak kadar su
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık (veya alırsa daha fazla da olabilir)
Yapılışı
Şeker ıslatılır, tereyağı da eklenir, kısık ateşte karamelize edilir. Fındıklar karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş bir tezgaha dökülür, soğuyunca kırılıp yenir :)
Not: Tarif için buradan ve buradan esinlendim.
1 su bardağı toz şeker
şekeri ıslatacak kadar su
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık (veya alırsa daha fazla da olabilir)
Yapılışı
Şeker ıslatılır, tereyağı da eklenir, kısık ateşte karamelize edilir. Fındıklar karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş bir tezgaha dökülür, soğuyunca kırılıp yenir :)
Not: Tarif için buradan ve buradan esinlendim.
Yorumlar
Yorum Gönder