Aşk Kesesi



Malzemeler

250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 paket nişasta (400 gr.)
aldığı kadar un (yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda, klasik nişastalı hamur kıvamı)
1/2 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao
çokokrem

Yapılışı

Kakao ve çokokrem dışındaki bütün malzemeler karıştırılır, (bu aşamada unu biraz eksikken yani hamur cıvıkken, hamurdan limon büyüklüğünde bir miktar ayrılır) ayrılan hamura kakao eklenir, geri kalanına un eklemeye devam edip kıvamı ayarlanır.

Beyaz hamurdan 32 adet beze yapılıp içli köfte gibi oyulur, içine çokokrem koyup (istenirse fındık da ilave edilebilir, hatta çokokrem değil de elma püresi veya herhangi bir marmelat olabilir) kese şeklinde ağzı büzülür.

Kakaolu hamurdan 32 adet minik ip yapılıp keseye bağcık şekilde dolanır. 170 derecede pişirilir.

Not: Tarifi buradan aldım.

Yorumlar

Yorum Gönder