Sinkota


Annemin ninesinin tarifi. Tek kelimeyle harika.

Malzemeler

1 kg kabak
1 limon (küçükse 1,5)
3-4 domates
5-6 acı biber (şart değil ama çok yakışıyor)
7-8 taze soğan (veya 1 kuru soğan)
3-4 diş sarımsak
1 demet dereotu
1 demet taze nane (veya kuru nane)
tuz, karabiber, pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı (ajda bardağı)

Yapılışı

Kabaklar ve limon ince dilimler halinde doğranır. Biberler de küçük doğranır. Yeşillikler küçük küçük kıyılır, domates rendeden geçirilir veya çok ince doğranır. Yeşillikler için 1 demet yazdım ama demetler farklı kalınlıkta olabiliyor, daha azı da yetebilir, göz kararı yani.

Hepsi karıştırılıp fırın tepsisine yayılır. 

Üstüne ıslatılmış yağlı kağıt örtülüp 200 dereceli fırına verilip 45 dakika pişirilir. Alt üst ayarda ve 2. seviyede. Yağlı kağıt kaldırılıp 15 dakika daha pişirilir. 


Yorumlar