Elmalı Tartölet



Çok güzel bir elmalı kurabiye hamuru oluyor. Büyük tepsiye tek bir tart da yapılabilir, daha küçük kurabiyeler şeklinde de olabilir.  

Malzemeler

200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt 
1 yumurta

1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

6 elma
3 yemek kaşığı toz şeker 
1 yemek kaşığı tereyağ (max. 30-40 gr)
1/2 çay kaşığı tarçın
varsa ceviz kırığı

Yapılışı

3 kaşık şeker çok az karamelize edilir, kahverengi olmayacak, eriyip sararacak. Bu aşamada tereyağ eklenir, eriyince de minicik doğranmış elmalar ilave edilip ara ara karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra tarçın eklenir. (Karamelize etmeyeceksek tereyağa gerek yok)

Hamur yoğrulup 1/3'ü ayrılır, kalanı kalıplara paylaştırılır. İç malzeme koyulup ayrılan hamur tartölet sayısı kadar bezeye bölünüp tırtıklı merdaneyle şekil verilir, üstlerine örtülür. 

190 dereceli fırında 2. seviyede alt üst ayarda 35 dakika pişirilir. 14 tartölet çıktı bu ölçüyle. 

Ölçü olarak klasik boy çay bardağı kullandım, ajda değil, daha küçük olanlardan. 

Yorumlar