Malzemeler
1 su bardağı süt
2 kaşık yoğurt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1,5 paket instant maya
aldığı kadar un (çok azı tam buğday)
İç Harcı
330 gr siyah haşhaş ezmesi
2/3 su bardağı zeytinyağı
2/3 su bardağı toz şeker (daha az veya fazla olabilir)
1 yemek kaşığı tahin (şart değil)
1 yemek kaşığı pekmez (şart değil)
Üstüne sürmek için;
zeytinyağı
Yapılışı
Hamur yoğrulup kabarmaya bırakılır. 6 beze yapılıp merdaneyle unlanmış tezgahta açılır. Aralarına harç sürüp biraz büyütülür. Kare şeklinde büyütmeye çalışıyoruz.
Bu sefer yarısına harç sürüp ikiye katlanır. Merdaneyle düzgün bir dörtgen elde edecek şekilde açılır. İki parmak eninde şeritler kesilir, burgu yapılıp tepsiye dizilir veya burgular gül böreği gibi sarılır. Üstüne zeytinyağı sürülür. 190 dereceli alt üst fırında, 30 dakikada pişirilir. İlk 15 dakika 2. seviyede, ikinci 15 dakika 1. seviyede pişirdim.
İç harcın yağ miktarı değişebilir, sürülmesi kolay olana kadar eklenir, kontrollü koymakta fayda var.
Bu ölçüyle 1 fırın tepsisi doluyor, 15-16 tane çörek çıkıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder