Malzemeler
Hamuru İçin;
1 su bardağı su (normalden biraz büyükçe bardak)
1/4 su bardağı zeytinyağı
çok az tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz maya
aldığı kadar un
Sosu İçin;
zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
biraz su
kekik
Üzeri İçin;
5 sivri biber
yarım kangal sucuk
1-2 domates
7-8 mantar
kaşar rendesi
Yapılışı
Hamur malzemeleri yoğrulup üstü kapalı dinlendirilir.
Hamur dinlenirken sosu hazırlanır. Sarımsak minicik dilimlenip yağa atılır, fazla kavrulmadan suyla sos kıvamına getirilmiş salça eklenir. Kaynayınca biraz da kekik ilave edilip kapatılır.
Biber, domates, sucuklar ince ince doğranır. Kaşar da küp küp doğranır.
Kabarmış hamur unlanıp merdaneyle açılır. Üstüne sos sürülür, üst malzemeleri paylaştırılır. Kaşar bu aşamada eklenmez.
Fırının en alt rafında 200 derecede alt-üst ayarda 18 dakika pişirilir. Sonra çıkarılıp peynir rendesi serpilir, bu sefer 3. seviyede 3-4 dakika peynir erimesi için pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder