Tepsi Kebabı (Antakya - Kilis)



Çok lezzetli bir köfte, tavsiye ederim. Youtube'da tariflerin çoğunda soğan yoktu aslında ama ben koydum.

Malzemeler

900 gr kıyma
1 büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 kırmızı biber (kapya)
4 yeşil biber (çarliston)
1/2 demet maydanoz
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1-2 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)

Üstüne;
zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça (biber, domates karışık)
su
domates dilimleri
biber

Yapılışı

Biberler, maydanoz zırhtan geçirilir, soğan rendelenir veya o da zırhtan geçirilir. Köfte harcı iyice yoğrulur, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır. 

Üstüne zeytinyağı sürülür. Salçalı su gezdirilir, sosun suyu salçayı sürülecek kıvama getirecek kadar olmalı, bol sulu değil. Sossuz da denedik, güzel oluyor. 

Domates, biber dilimleri dizilir. 

2. seviyede alt üst ayarda 200 dereceli önceden ısınmış fırına verilir, 35-40 dakika pişirilir. 

Yorumlar