Çok pratik ve lezzetli bir tarif.
İçine sürülecek çikolatalı fındık kremasının yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor kolay çalışmak için.
Malzemeler
Hamuru İçin;4/5 su bardağı su
4/5 su bardağı yoğurt suyu (veya süt)
4/5 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
300 gr. çikolatalı fındık kreması (ölçmedim)
1 yumurta sarısı ve biraz sıvı yağ (üstüne sürmek için)
Yapılışı
Hamur yumuşak bir kıvamda tutulur, yoğrulup dinlendirilir, akşamdan yoğurup buzdolabında bekleterek de olur.
Hamurun tamamı unlanmış tezgahta merdaneyle açılır, dörtgen şekilde açmaya çalışıyoruz düzgün rulolar olması için. Her iki kenardan rulo yapılır, ortadan kesilir ve rulolar üçgen şekillerde kesilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilip üstüne yumurta sarısı sürülür.
190 dereceli alt üst fırında 2. seviyede 30 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder