Çubuk Kahke



Tarifi youtube'dan aldım. Antep'e has bir tuzlu kurabiye. Bu ölçüyle 1 tepsi çıkıyor.

Malzemeler 

62,5 gr tereyağ
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı soğuk su (biraz sirkeli tercih ediyorum)
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
2,5 su bardağı un (kontrollü eklenir)
1 çay kaşığı toz maya (tarifte yarım paket yaş maya idi)

1 yumurta

susam

Yapılışı

Hamur yoğrulur, mayalanmaya başlamadan hemen işlenir. Çok küçük toplar elde yuvarlanıp ince çubuklar halinde yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizilir

Önce yumurta sarısına sonra susama batırılır. 180 derece fanlı ayarda, 3. seviyede 22 dakika pişirilir.

Not: İki ölçü yapacaksak, ilk tepsiyi hazırlarken hamurun diğer yarısını buzdolabında bekletiyoruz, mayanın etkisiyle kabarıp yumuşamasın diye. Ve üstüne sürülecek yumurta sarısını bir kaşık sütle çoğaltıyoruz. 

Yorumlar