Annemin şekerini yükseltmesin diye kepeği hiç elenmemiş taş değirmen unu ile böyle bir şey denedim, idare etsin yeter diye düşünmüştüm ama biz çok beğendik, sert de olmadı üstelik, ağızda dağılıyor.
Malzemeler
125 gr tereyağ
1 yumurta akı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
2 kaşık çedene (kendir tohumu)
aldığı kadar un
1 yumurta akı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
2 kaşık çedene (kendir tohumu)
aldığı kadar un
Üstüne sürmek için;
1 yumurta sarısı
çörekotu, susam
Yapılışı
Klasik kurabiye kıvamında yoğrulan hamur 3'e bölünüp her bir parça tezgahta 2-3 parmak genişliğinde ve 0,5 cm yüksekliğinde elle şekillendirilir. Üstüne yumurta sürülür, çörekotu, susam serpilir. Tırtıklı spatula ile kesilir. 180 derece fanlı fırında 3. seviyede 23 dakika pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder