Mayalı Kuru Pasta



Pastane kuru pastası kıvamında oluyor. Çatal çörekten sonra bir mayalı tarif daha denemek istedim,  bu da güzel oldu. 

Malzemeler 

200 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı (küçük çay bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı sirke (keskinse 1 kaşık)
2 yumurta akı (sarısı üstüne)
1 çay kaşığı silme toz maya
aldığı kadar un (bir kısmı tam buğday olabilir)

Üstüne sürmek için;
2 yumurta sarısı ve yarım çay kaşığı pekmez
çörekotu, susam

Yapılışı

Bütün malzemeler yoğrulup çok yumuşak olmayan bir hamur elde edilir. Hamur üçe bölünüp her biri tezgahta elle yayılıp 4-5 mm yüksekliğinde, 3 parmak genişliğinde uzun bir şerit haline getirilir. Üstüne yumurta sarısı sürülür, susam ve çörekotu serpilir. 

180 dereceli önceden ısıtılmış fanlı fırında yaklaşık 20-22 dakika pişirilir. 2 tepsiye yakın çıkıyor, 45 kurabiye civarı.  

Not: Üstüne sürmek için ayrılan 2 yumurta sarısı aslında biraz fazla geliyor, çeyreği veya üçte biri hamura karıştırılabilir, sonunda atmamak için.

Yorumlar