Kaşık Pastası



Nefis bir lezzet yumuşacık bir kıvam.

Malzemeler 

1 - 1,5 paket kedi dili
ıslatmak için biraz süt

1 lt + 1 su bardağı süt
4 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı + 1-2 kaşık toz şeker
2 yumurta sarısı
150 ml krema
3-4 kaşık labne

250 ml krema
240 gr çikolata (2 bitter + 1 sütlü)

Yapılışı

Kedi dili bisküviler sütle ıslatılıp en büyük borcam tepsiye dizilir. 

Muhallebi krema ve labne eklemeden pişirilir. Pişince önce krema sonra labne eklenip karıştırılır.  Labne ile kıvamını ayarlıyoruz. Tarifi aldığım yerde 2 kaşık yazıyordu, kıvamı açmak için gerektiği kadar arttırdım hatta bazen süt de eklemek gerekebiliyor. 

Krema kaynatılıp içinde çikolatalar eritilir. Kremayı ölçmeden koyuyorum,  250 ml'den fazla olabilir krema, az değil kesinlikle. Kalan miktarı muhallebi için kullanıyoruz. 

Muhallebi kedi dilinin üstüne yayılır. Üstüne de ganaj. 1 gün sonra yenir. 



Yorumlar